Artariska Navlegardets Bakgrund

Gå ner

Artariska Navlegardets Bakgrund Empty Artariska Navlegardets Bakgrund

Inlägg  Törna i lör feb 07, 2009 11:37 pm

Janil skrev:Under Enhörningens Elerialajv Förrädare i Dimman bestämde sig Greve Silverek för att starta ett garde för byn Navles försvar. Greven, som också är Navles fogde, är givetvis av Artariskt ursprung och har sina Artariska intressen. Under lajvet var den Artariska kyrkan den enda högt uppsatta instans som faktiskt hade vapenmakt i Navle. Grevens planer på ett eget garde grundar sig möjligtvis i det att artarisk kyrka och artarisk adel aldrig varit riktigt sams. Ett garde som inte står under kyrkans omedelbara inflytande är nödvändigt ifall Artarisk adel ska ha något att säga till om i byn. I alla fall är det min teori.

Greve Silverek har än så länge inte gett allt för mycket specifikationer rörande hur gardet ska fungera. Det som är bestämt är dock att gardet ska bestå av tre grupper, en med pilbågar och två med närstridsvapen, som alla leds av varsin Löjtnant. Dessa löjtnanter svarar i sin tur under en Kapten. De tre personer som valts till löjtnanter är:


  • Janil - Före detta byrådsman i Navle. Han har funnits i Navletrakten de senaste 6 åren och gjort mycket gott för byn. Ett av hans huvudsakliga ansvar inom byrådet var Navle säkerhet. Janil har alltid varit starkt lojal mot Eleria - det sägs till och med att han personligen har pratat med Drottningen - ändå arbetar han nu åt Artarisk adel?
  • Valaks Vargfot - Krigsveteran från Norra utposten. När Jokum för över fyra år sedan ledde dödsriket i kamp mot de levande var Valaks en av de soldater som rekryterades av Eleriska armén. Efter Jokums nederlag fortsatte Valaks att försörja sig som hyrsvärd. Han återvände till Navle för ett år sedan när odöda återigen satte skräck i trakten.
  • Törna - Arbetar som bordellmamma för glädjehuset Glädjen. Har tidigare hjälpt Ljusets Väg som bågskytt. Vann 5 gadd då hon skjöt baskern av Magnus ur Ljusets väg. Blev erbjuden jobbet som löjtnant över pilbågsgruppen, av Baron Silverek, senare Greve, och tackade ja till posten.
Detta forum har nu kommit upp på Löjtnanternas initiativ. Alla som är intresserade av att vara en del av Silvereks garde är välkomna att höra av sig. Det går snabbt att ordna en användare här på forumet, och snart kommer det att öppnas upp privata forumsdelar som enbart gardesmedlemmar kan se.

Att spela garde innebär inte nödvändigtvis att man enbart utför gardessysslor. I alla fall vet jag att Janil kommer ha en hel del affärer även utanför gardet nästa lajv. Det är min förhoppning att många roller i gruppen även har ett liv utanför yrket. Tidigare kampanjeroller är varmt välkomna att ansluta sig till gardet.

_________________
//Kapten Törna af Liwfa, huvudet av huset Glädjen
Törna
Törna
Kapten
Kapten

Age : 30
Gardespoäng :
Artariska Navlegardets Bakgrund Left_bar_bleue25 / 10025 / 100Artariska Navlegardets Bakgrund Right_bar_bleue

Registration date : 09-01-17

http://gardet.swedishforum.net

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet